GynProLaser.ro
IncontiLase

IncontiLase

Incontilase – singura procedura recomandata de LAHA in scop profilactic (preventie) si terapeutic (tratament) a incontinentei urinare.

Ce este INCONTILASE?

Incontinenta urinara, asa cum este definita ea de catre INTERNATIONAL CONTINENCE SOCIETY (ICS) reprezinta pierderea involuntara de urina.

Cele mai frecvente tipuri de incontinenta urinara sunt:

Incontineta urinara de efort (stress) este cea mai comuna forma de incontinenta urinara la femei si apare in cadrul diverselor activitati care implica cresterea presiunii in vezica urinara, cum ar fi stranutul, tusea, rasul, ridicarea obiectelor, etc.

intimalase-3Factorii favorizanti in aparitia incontinetei urinare, sunt: inaintarea in varsta, fumatul, infectiile vezicii urinare (cistitele), obezitatea. Medicatia si alimentele care pot agrava incontinenta urinara sunt cele care cresc diureza si relaxeaza musculatura vezicii urinare sunt: cafeaua, ceaiul, bauturile carbogazoase, alcoolice, medicatia diuretica, anticolinergica si antidepresiva.

Incontinenta urinara de urgenta (datorata necesitatii imperioase de a urina), numita si vezica iritabila se caracterizeaza prin aparitia unei senzatii de mictiune imperioasa, care este atat de puternica incat pacienta nu mai are timp sa ajunga la toaleta. Uneori insa, in special in timpul noptii, pierderea de urinara se elimina accidental, fara nici un avertisment.

Incontinenta urinara este o manifestare a disfunctionalitatii planseului pelvin si poate duce la aparitia prolapsului uterin.

Cercetarile recente au demonstrat ca femeile care sufera de incontinenta urinara au un continut scazut de colagen (in ligamentele de sustinere), de asemenea compozitia colagenului este alterata avand ca efect final o insuficenta sustinere a tractului urogenital.

intimalase-4

Cum actioneaza INCONTILASE?

Tratamentul Incontilase este bazat pe efectele fototermale precise ale laserului FOTONA Er:YAG in tesutul mucoasei din regiunea vestibulara si a orificiului uretral, cat si de-a lungul peretelui vaginal anterior, stimuland formarea de nou colagen (neocolageneza), astfel readucand la normal functia de continenta.

intimalase-5inainte de Incontilase / dupa Incontilase

In procedeele chirugicale clasice (tehnica TOT, TVT etc) aplicate incontinentei urinare se regasesc urmatoarele dezavantaje: spitalizare, repaus indelungat, incizie, sangerare, durere postoperatorie, risc de rejectie al bandeletei, infectarea meselor si recidiva operatorie este crescuta.

Spre deosebire de tehnicile chirurgicale, procedura Incontilase are urmatoarele avantaje:

intimalase-6incontinenta urinara / dupa incontilase

 

Rezulatate clinice de exceptie in urma procedurii Incontilase:

Studiile clinice arata ca procedeul Incontilase este extrem de eficient in tratamentul prolapsului de perete vaginal anterior (cistocel) si in tratamentul prolapsului de perete vaginal posterior (rectocel).

Prolapsul de perete vaginal anterior (cistocelul) se clasifica in functie de severitate, in: cistocel gr I,gr II, gr III, gr IV.

In urma procedurii Incontilase s-au constat urmatoarele rezulatate clinice:

Studiile clinice au confirmat eficacitatea si siguranta in tehnologia laser utilizata in procedura Incontilase, prin rezultatele de exceptie obtinute si cat si prin confortul pacientelor in timpul procedurii, fara recidive si fara efecte secundare.

Intoarce-te la confortul de altadata si alege sa fii sigura zi de zi!